Mahvie Mineral offentliggör delårsrapport för första kvartalet 2023

Första kvartalet 2023 (januari - mars)

  • Intäkterna för det första kvartalet uppgick till 0 (0) MSEK
  • Resultatet efter skatt för det första kvartalet uppgick till -1,8 (-0,3) MSEK
  • Resultatet per aktie för det första kvartalet uppgick till -0,08 (-256)[1] SEK

Väsentliga händelser under perioden

  • Mahvie Minerals slutförde en partiellt säkerställd företrädesemission av aktier och tecknings-optioner varvid Bolaget tillfördes cirka 10,5 MSEK före avdrag för emissionskostnader.
  • Mahvie Minerals genomförde en riktad emission av aktier och teckningsoptioner till garant i samband med den genomförda företrädesemissionen samt genomförde riktad emission av aktier till EMX Scandinavia AB.
  • Mahvie Minerals har presenterat två "position papers" avseende två av Bolagets huvud-sakliga värdemetaller, bly och zink.
  • Mahvie Minerals ingick avtal med GeoPool om inledande modellering i Haveriprojektet.

Väsentliga händelser efter rapportperiodens utgång

  • Mahvie Minerals och Geosyntec Consultants har tecknat ett ramavtal om konsultstöd vid utveckling av Bolagets projekt i Mo i Rana i Norge.
  • Mahvie Minerals har presenterat ett "position paper" avseende koppar.

VD-ord

Bästa aktieägare,

Under Mahvie Minerals första verksamhetsår har Bolaget utvecklats i stort sett enligt plan. Bolagets två projekt, Mo i Rana och Haveri förvärvades under föregående vår och sommar, Bolaget har noterats på NGM Nordic SME och tagit in ytterligare en finansiering under vintern 2023. Utvecklingsarbetet i Mo i Rana har inletts genom en omfattande genomgång av tillgängliga data och inledande modellering av Bolagets projektgeolog Louise Lindskog samt med påbörjad diamantborrning. Jämfört med den initiala planen ligger vi i stort sett i fas även om resultaten av de inledande borrningarna dröjer något jämfört med antagen tidplan.

Det pågående borrprogrammet kommer att slutföras i närtid och resultaten av den provtagning och analys som pågår kommer att inlemmas i de tidigare presenterade modellerna som därigenom blir mer detaljerade och utgör ett bättre underlag för den mineraltillgångsbedömning för Mo i Rana projektet som pågår. Mineraltillgångsbedömningen i sin helhet kommer dock att dröja något eftersom vi har tillgång till en stor mängd data som måste verifieras av en utomstående kvalificerad person (Bolagets "qualified person, QP").

Parallellt med mineraltillgångsbedömningen avser vi att inleda arbetet med en preliminär lönsam-hetsbedömning. Det ramavtal som bolaget ingått med Geosync är inledningen på detta och tillsammans avser vi att besöka projektet i början av juni.

I vårt guldprojekt i Finland, Haveri, har förlängningen av malmletningstillståndet (Finsk mots-varighet till undersökningstillstånd) gått ut på så kallat hörande, dvs att alla relevanta intressenter får möjlighet att ta del av förlängningen. Vi väntar erhålla besked i saken i slutet av juni. Vi har dock inlett en modellering av förekomsten och kommer, utifrån den geologiska modellen, att skapa en borrplan där ett borrprogram kan startas så snart malmletningstillståndet har förlängts och ett program kan finansieras.

Välkomna till en spännande vår och sommar med Mahvie Minerals.

[1] Avser antal aktier före emissioner, split och sammanläggning

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Per Storm, VD

Mail: [email protected]

Tel: +46 70-594 90 24

Om Mahvie Minerals AB (publ):

Mahvie Minerals är ett nordiskt prospekterings- och gruvutvecklingsbolag med fokus på basmetaller, ädelmetaller och specialmetaller. Bolagets huvudsakliga tillgångar finns i norska Mo i Rana, ett välkänt industri- och gruvområde omfattande såväl smältverk som brytning av järnmalm samt det finska guldprojektet Haveri, beläget i Tammerfors guldbälte. Mahvie Minerals planerar att via prospektering utöka potential och mineraltillgångar samt påbörja utveckling av gruvverksamhet.

För mer information, se Mahvie Minerals hemsida: www.mahvieminerals.se.

Augment Partners AB, tel. +46 8-604 22 55, e-post: [email protected], är Bolagets Mentor.

Prenumerera

Få pressmeddelanden och rapporter via e-post.

Mahvie Minerals

Brahegatan 29, 114 37 Stockholm